Poutapolku
Poutapolku
Poutapolku.
Poutapolku Oy tuottaa vahvaa ammatillista sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaista palvelua avo- ja sijaishuollossa.
Taustaa.

Poutapolku aloitti toimintansa vuonna 2020. Poutapolun perustaja Janne Telén oli ennen uuden yrityksen perustamista esimies minulle, Jesse Keihäs nimiselle tyypille. Olin siihen aikaan jo noin viiden vuoden ajan tehnyt erilaisia verkkosivustoja ja muita vastaavia asioita harrastuksena.

Kun kuulin, että Janne aikoo perustaa uuden yrityksen, ehdotin hänelle verkkosivustojen tekemistä. Janne suostui asiaan ja muutamaa kuukautta myöhemmin verkkosivut olivat valmiit.

Onneksi verkkosivuista tuli oikein hyvät ja Janne piti niistä. Joku ehdotti kesken projektin, että kannattaa ehkä pistää yritys pystyyn ja niin päätin tehdä. En selvästi jaksanut käyttää pahemmin mielikuvitusta nimeä miettiessä, jonka takia päätin ottaa oman sukunimeni ja lisätä loppuun sanat ”Digi & Markkinointi”. Ja boom, yritys oli valmis aloittamaan toiminnan.

Taustatarina tälle työnäytteelle on siis erittäin tärkeä myös tämän yrityksen olemassaolon kannalta. Haluankin kiittää ja toivottaa kaikkea hyvää Poutapolulle!

Verkkosivuissa keskityttiin erityisesti...
Arvoihin.

Poutapolun kolme arvoa ovat ilo, reippaus ja osaaminen. Päätimme Poutapolun tiimin kanssa keskittyä tekemään verkkosivuista arvojen näköiset. Halusimme tehdä sivuista iloiset kuvien ja värien avulla. Reippautta yritimme herättää henkiin mielenkiintoisella muotoilulla. Kolmannen arvon, osaamisen, koitimme tuoda esiin vaihtuvilla kuvilla, helpolla navigoinnilla, aiheiden kategorisoinnilla ja laadukkailla teksteillä.

Verkkosivuissa keskityttiin erityisesti...
Selkeyteen.

Poutapolku perustettiin vasta vuonna 2020. Nuoresta iästään huolimatta yritys toimii jo useista toimipisteistä käsin ja tarjoaa palveluitaan neljässä eri maakunnassa.

Laajan toimialueen vuoksi myös verkkosivuilta pitää löytyä toimipistekohtaiset tiedot, joka tarkoittaa, että materiaalipankista tulee laaja. Laaja materiaalipankki johtaa usein sekaviin ja vaikeasti navigoitaviin sivuihin, jolloin sivuista tulee enemmänkin ärsyttävät, kuin avuliaat.

Poutapolun tiimille oli äärimmäisen tärkeää, että tätä yleistä virhettä ei tapahtuisi heidän verkkosivuilla. Toiveena oli pohja, joka mahdollistaisi selkeän toiminnallisuuden siitä huolimatta, onko toimipisteitä ja -alueita yksi, tai sata. 

Etusivu.

Poutapolun yritysilme on värikäs ja iloinen. Koitimme mukailla tätä ilmettä etusivulla, jotta vierailija saisi heti oikean mielikuvan yrityksestä. Sivu alkaa vaihtuvilla kuvilla, jonka vieressä on suunnittelemamme logo arvoilla. Aiemmin mainittu selkeys tulee etusivulla vahvasti esiin helpolla ja selkeällä laatikkonavigaatiolla, jonka avulla vierailija pääsee oppimaan lisää haluamastaan aiheesta nopeasti.

Etusivu.

Etusivun vaihtuvat kuvat antavat vierailijalle heti ajatuksen Poutapolusta yrityksenä. Kuvia vaihdetaan vuodenaikojen mukaan ja esimerkiksi joulukuussa etusivun kuvat ovat jouluaiheisia.

Välisivu.
Välisivu.

Poutapolun verkkosivut koostuu useista yksittäisistä sivuista. Halusimme tehdä oikealle sivulle navigoinnista helpompaa ”välisivujen” avulla.

Yksittäinen sivu.

Yksittäisten sivujen pohja haluttiin pitää selkeänä. Sivulta löytyy esittelyteksti ja yhteystiedot, sekä mahdollisuus jakaa sivu.

Avaa sivut uuteen välilehteen.

Näet Poutapolulle tekemämme verkkosivuston kokonaisuudessaan painamalla alla olevaa painiketta.

Ajatuksia työstä.

On ollut hienoa olla pienessä osassa mukana Poutapolun nopeassa kasvutarinassa melkein yrityksen perustamisesta lähtien.

Niin kuin aiemmin Taustaa -osiossa mainitsimme, aluksi tarkoituksena oli vain tehdä verkkosivut yritykselle. Ajatuksena ei todellakaan ollut perustaa niiden teon seurauksena yritystä, joka keskittyy verkkosivujen ja muiden vastaavien asioiden tekoon. Meidän onneksi asiat etenivät kuten etenivät ja nyt olemme ehtineet toteuttamaan Poutapolulle verkkosivut, sekä kasan muita töitä.

Verkkosivuista piti alunperin tehdä Poutapolun arvojen näköiset ja mielestämme onnistuimme siinä hyvin. Uskallamme veikata, että jokaiselle, joka vierailee verkkosivuilla, tulee hymy kasvoille katsellessa sivujen iloisia kuvia. Reippaus tulee erityisen hyvin esiin pirteän värimaailman kautta. Osaamista kuvastaa laadukkaat tekstit. Jos tämä ei tarkoita sitä, että sivut ovat arvojen mukaiset, niin emme tiedä mikä.

Toinen asia johon keskityimme suuresti, oli yksinkertaisuus. Kun sivuilla on paljon materiaalia, on vaarana, että sivuista tulee epäselvät. Epäselvistä sivuista ei tietenkään ketään tykkää. Siksi teimme yksittäisten sivujen pohjasta selkeän ja helposti toistettavissa olevan. Näin Poutapolun laaja materiaalipankki pysyy helposti luettavissa. Helppo navigointi tekee myös yksittäisten sivujen löytämisestä helppoa.

Muutenkin, laadukkaat verkkosivut antavat Poutapolulle ison kilpailuedun alalla, jolla useiden yritysten verkkosivut ovat huonot. Faktahan on se, että potentiaaliset asiakkaat hakevat myös sosiaalialalla yrityksestä tietoa internetistä, ja varsinkin yrityksen omilta verkkosivulta. Jos toisen yrityksen sivut ovat modernit, laadukkaat ja hyvin yritystä kuvaavat, kun taas toisen yrityksen sivut kuin suoraan 90-luvulta, niin se vaikuttaa asiakkaan päätökseen varmasti.

Poutapolku onkin saanut paljon positiivista palautetta verkkosivuista. Itsekkäästi tietenkin toivomme, että ne ovat pelanneet edes pientä osaa yrityksen nopeassa kasvussa.

Oli osassa tai ei, olemme tyytyväisiä kuullessamme, että Poutapolku on saanut positiivista palautetta verkkosivuista. Vielä tyytyväisempiä olemme siitä, että Poutapolun porukka pitää itse verkkosivuista todella paljon.

Lisätiedot.

Projektin kesto?
3 kk

Mitä palveluita projekti piti sisällään?
Verkkosivut – Logot – Digitaaliset materiaalit – Fyysiset materiaalit

Mainitsemisen arvoisia yksityiskohtia?
75+ yksittäistä sivua – 100+ kuvan muokkaus – Vuodenaikojen mukaan vaihtuvat kuvat – Blogin upottaminen sivuihin – Sisällön luominen – Kuvien etsiminen – SEO – Popupit – Logo – Esitteet – Tarrat – Kirjekuoret – Julisteet – PDF-tiedostot

Jatkuuko projektin ylläpito?
Kyllä

Haluatko sinäkin ulkoistaa yrityksesi digitaalisen puolen?
Me odotamme valmiustilassa. Ota meidät käyttöön painamalla alla olevaa painiketta.